25 Ekim 2010 Pazartesi

Chp'nin 29 Ekim Kararı Ne Oldu

CHP’nin Cumhurbaşkanı Gül’ün Çankaya Köşkü’nde vereceği 29 Ekim resepsiyonuna katılıp katılmayacağı belirsizliğini koruyor. Katılmama konusunda bağlayıcı bir karar almayacaklarını açıklayan CHP Parti Sözcüsü Okay, “İsteyen katılabılir” dedi. Kılıçdaroğlu’nun resepsiyona katılıp katılmayacağı ise 29 Ekim günü belli olacak.

CHP MYK dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık dört saat süren toplantı sonrası parti sözcüsü Hakkı Süha Okay, toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıda anayasa değişikliklerinin ardından Anayasa Mahkemesi ile HSYK’ya üye seçimlerinin de ele alındığını belirten Okay, bu süreçteki itirazlarını tekrarladı ve bu itirazlara yönelik olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in sözlerini eleştirdi. Okay, Adalet Bakanı’nın yapması gerekenin, hukukun üstünlüğünü savunmak olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün HSYK’ya yaptığı atamaları da eleştiren Okay, Gül’ün yaptığı 4 atamadan 2’siyle hemşehrilik ilişkisi olduğunu, bunun ötesinde de AK Parti’nin siyasi söylem ve düşüncesindeki kişilerin özel olarak belirlendiğinin görüldüğünü iddia etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder